Jasmili Žbanić stižu čestitke i iz Hrvatske

9
Radiosarajevo.ba
Jasmili Žbanić stižu čestitke i iz Hrvatske
Print Screen / Vesna Rajnovic i Jasmila Žbanić

Vesna Rajnović, profesorica filozofije i etike, kolumnistica iz Rijeke na svom Twitter profilu uputila je čestitku našoj rediteljici Jasmili Žbanić za ostvarenom uspjehu u Berlinu. 

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić osvojila je nagradu “Evropska rediteljica 2021. godine” u okviru dodjele 34. Evropske filmske nagrade.

"Quo Vadis, Aida?" proglašen najboljim europskim filmom godine, Jasmila najbolja redateljica, a Jasna najbolja europska glumica", napisala je Rajnović u kratkoj poruci na Twitteru.

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Tužilaštvo BiH traži pritvor za 18 uhapšenih u akciji Black Tie 2 i mjere zabrane za pet osoba

Podsjetimo da se Žbanić tokom sinoćne svečanosti posebno zahvalila ženama Srebrenice.

"Hvala vam svima. Zahvaljujem se ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira u Evropi danas. Nakon tragedije gdje su izgubile sve muške članove porodice, one se još zajedno zalažu za život. Zahvaljujem se svojoj majci koja je preminula, ali ostavila okean ljubavi, taj okean me štiti i zbog njega istrajavam. I moja kćerka koja me inspiriše da budem odgovornija za novu generaciju muškaraca i žena koji će izgraditi bolju Evropu od ove koju imamo sada”, rekla je Žbanić.

Zahvalila se Damiru Ibrahimoviću, producentu, cijeloj ekipi, ali i rediteljici Lini Vertmiler koja je preminula prije tri dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije