Nenad Marković i Jusuf Nurkić čestitali Jasmili Žbanić

8
Radiosarajevo.ba
Nenad Marković i Jusuf Nurkić čestitali Jasmili Žbanić
Foto: Kolaž / Nurkić i Marković čestitali Žbanić

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih košarkaša svih vremena Nenad Marković i najbolji košarkaš današnje generacije Jusuf Nurkić čestitali su Jasmili Žbanić veliko dostignuće.

Jasmila i njena ekipa filma Quo Vadis Aida osvojili su večeras čak tri europska Oscara.

Tokom ceremonije nagrada "Felix Awards" Jasmila je osvojila priznanje za najbolju rediteljku, Jasna Đuričić za najbolju glumicu, a film Quo Vadis Aida za najbolji film u 2021. godini.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

"Bravo, Jasmila", napisao je Nenad Marković, dok je Nurkić podijelio vijest uz simbol aplauza.

Podsjetimo, nešto ranije su čestitke uputili i britanski ambasador u BiH Matthew Field, kao i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Žbanić se tokom večerašnje svečanosti posebno zahvalila ženama Srebrenice.

"Hvala vam svima. Zahvaljujem se ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira u Evropi danas. Nakon tragedije gdje su izgubile sve muške članove porodice, one se još zajedno zalažu za život. Zahvaljujem se svojoj majci koja je preminula, ali ostavila okean ljubavi, taj okean me štiti i zbog njega istrajavam. I moja kćerka koja me inspiriše da budem odgovornija za novu generaciju muškaraca i žena koji će izgraditi bolju Evropu od ove koju imamo sada”, rekla je Žbanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije