Fondacija 'Cvijet Srebrenice' osigurala stipendije za 16 učenika i studenata

0
Fena
Fondacija 'Cvijet Srebrenice' osigurala stipendije za 16 učenika i studenata
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Fondacija 'Cvijet Srebrenice'

Fondacija u osnivanju "Cvijet Srebrenice" u Bošnjačkom institutu u Sarajevu upriličiti dodjelu stipendija za 16 učenika/studenata iz socijalno ugroženih porodica s područja Srebrenice.

Stipendije u iznosu od po 500 KM uručio će autor srebrenog "Cvijeta Srebrenice" Mensur Bektić. Novac za stipendije i ovaj put Fondacija je prikupila od prodatih srebrenih "Cvjetova Srebrenice" u protekloj godini i ovo je sedma dodjela stipendija ove Fondacije.

Odabir učenika/studenata kako je kazao Bektić povjereno je Udruženju "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Fondacija  - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Fondacija

Mensur Bektić kazao je da je ovo poseban momenat za njega, ali i za stipendiste te istakao da ove godine imaju priliku podjeliti 16 stipendija i da je to do sada i u ovom dobu krize najveći broj stipendija koje su podjelili.

"Broj stipendija zavisi od broja prodatih cvjetova. Od svakog prodatog cvijeta skoro pola iznosa ide za stipendiju", kazao je Bektić pozvavši bh. institucije, firme da podrže projekata.

"Kako vrijeme teče svake godine djelimo sve veći broj stipendija. Ove godine nam je čast i zadovoljstvo da podjelimo stipendije. I to su uglavnom stipendije od naših građana u BiH i dijaspori koji su čuli za ovaj projekat i podržali ga", kazao je Bektić.

Fondacija  - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Fondacija

Učenica 9.razreda OŠ “Sveti Sava” u Rogatici Ajla Salan kazala je da joj ova stipendija puno znači.

"Omogućava mi veću snagu da budem još bolji učenik i da idem pravim putem", kazala je Salan zahvalivši se onima koji su je podržali i kazavši da će nakon završene osnovne škole upisati gimnaziju.

Do sada je Fondacija na ovaj način stipendirala 87 učenika/studenata.

Dobitnici stipendija su: Džejla Efendić (2007.), Iman Šehomerović (2003.), Huso Buhić (2012.), Ilhana Čavkušić (2005.), Ilma Mutapčić (2006.), Mirsad Omerović (2006.), Sidik Osmić (2003.), Munib Habibović (2003.), Dženan Bektić (2006.), Džejla Sejfić (2009.), Ajla Salan (2006.), Nermin Orić (2001.), Ajša Kerla (2014.), Ćamka Bektić (1998.), Esma Gradišić (2006) i Benjamin Kačević (2009.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije