Svečana ceremonija / Sarajevo: Dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente

12. 10. 2021. u 13:45:00 Fena

Shares: 0

Svečana ceremonija dodjele stipendija BBI banke iz Fonda Sheikh Saleh Kamel upriličena je danas u Sarajevu.

Uručen je dio stipendija za učenike i studente, od ukupno 444, a koliko je ove godine stipendista koji zadovoljavaju kriterije za dobitnike s područja Kantona Sarajevo.

Predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić izjavila je da u toj banci smatraju da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u društvo u kojem posluju i koja se sigurno vraća, za razliku od nekih drugih investicija.

Dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente

Istakla je da BBI banka od 2012. radi na projektima direktnog stipendiranja, te je dosad isplaćeno više od šest miliona KM za više od 3.000 stipendista.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj izrazio je iskrenu zahvalnost za dodijeljene stipendije jer ti mladi ljudi, kako je kazao, predstavljaju stub budućeg razvoja Bosne i Hercegovine.

Ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović navela je da joj je zadovoljstvo biti na mjestu dobročinstva koje nije prolazno, jer svako osnaživanje mladih ljudi predstavlja trajno dobro.

Dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente

Uručenje preostalih stipendija bit će organizirano u narednom periodu po regijama/kantonima odakle dolaze učenici i studenti.

Iz fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg "AlBaraka", finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva od 100 dolara, tokom 12 mjeseci.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA