Iz Elektroprivrede ponovo upozoravaju: Na terenu lažni inkasanti

Radiosarajevo.ba
Iz Elektroprivrede ponovo upozoravaju: Na terenu lažni inkasanti
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH ponovo upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se, koristeći uniforme kompanije, lažno predstavljaju kao inkasanti JP Elektroprivreda BiH, te na terenu vrše naplatu računa za električnu energiju.

"JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od ovakvih i sličnih pokušaja pojedinaca koji zloupotrebljavajući  aktuelnu situaciju, prevarama nastoje doći do novca. Plaćanje računa za električnu energiju vrši se jedino i isključivo na naplatnim mjestima  JP Elektroprivreda BiH,  šalterima BH Pošte bez plaćanja provizije, putem elektronskog bankarstva i na šalterima poslovnih banaka", saopćeno je.

Upozoravaju kupce da ne vrše nikakva plaćanja u slučaju obraćanja od strane lažnih inkasanata koji nemaju ovlaštenja JP Elektroprivreda BiH i da o tome odmah obavijeste policiju.

Ovakve slučajeve kupci mogu prijaviti i telefonskim pozivom na besplatne info linije ili  na kontakt adrese (mail adrese) JP Elektroprivrede BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije