Ivo Stier: Izborni zakon u BiH promijeniti do juna

Anadolija
Ivo Stier: Izborni zakon u BiH promijeniti do juna
Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Davor Ivo Stier danas je u Neumu kazao da je ravnopravnost naroda u BiH važna za budućnost zemlje.

Stier je kazao i to da Hrvatska radi sa saveznicima u Europi i sa Sjedinjenim Američkim Državama na nizu pitanja, među kojima je i stabilnost jugoistoka Europe i reforma izbornog zakonodavstva u BiH.

''EU je do sada naglašavala socijalno-gospodarske reforme koje su potrebne, što je jako važno za Hrvatsku, ali je važno da se počnu rješavati i one urgentne političke situacije kako bi se prevenirale buduće nestabilnosti. U tom kontekstu, važno je ohrabriti sve u BiH da se Izborni zakon promijeni u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH do juna ove godine'', rekao je Stier na konferenciji za novinare povodom naučnog skupa "Hrvati BiH - nosioci europskih vrijednosti?"

Naglasio je da Hrvatska podržava BiH na njenom europskom putu.

''Mi želimo naglasiti da BiH može računati na punu podršku Hrvatske. Ravnopravnost naroda je važna za sve u BiH i za budućnost BiH“, kazao je Stier.

Šef hrvatske diplomatije je podsjetio da je prilikom podnošenja zahtjeva za kandidaturu BiH za EU tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović lobirao za cijelu BiH i da je to državotvorna politika koja traži dobrobit cijele BiH što Hrvatska podržava.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije