Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

11
Radiosarajevo.ba
Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike
Foto: Printscreen / Ivica Puljić i Aleksandar Vučić

Ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija u petak, 19. aprila, obratio se na sjednici UN-a te govorio o genocidu u Srebrenici uoči usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Na početku obraćanja prikazao je kratki snimak o genocidu u Srebrenici. Naveo je razloge zašto je važno usvajanje ove rezolucije.

"To su poruke propusta UN-a da spriječi genocid i da poduzme djelotvorne mjere da do ovoga ne dođe.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Konačno je vrijeme da UN preuzme odgovornost i obilježe dane sjećanja na genocid. Kao što je rečeno 2023., ne smijemo zaboraviti šta se desilo i moramo paziti na buduće generacije šta se desilo", rekao je Lagumdžija, između ostalog, u svom obraćanju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će 2. maja na glasanju u Generalnoj skupštini UN o prijedlogu rezolucije o Srebrenici više biti zemalja koje će biti uzdržane i glasati protiv nego za rezoluciju.

Vučić je rekao da će biti interesantno na glasanju i poručio da "neprijateljima Srba i Srbije" neće biti tako lako kako su zamislili, ističući da otpor postaje sve veći.

Poznati novinar Ivica Puljić oglasio se iz Washingtona i na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) objavio kako je ova ideja Vučića dočekana u UN-u.

"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će povodom nacrta rezolucije Opće skupštine UN-a, kojim se 11. jula proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, razgovarati sa predstavnicima 120 zemalja. Poruka iz UN-a: To je nemoguće, fizički nemoguće...

I teoretski nemoguće zato što od tih 120 zemalja mnoge neće htjeti razgovarati s čovjekom koji je 95. pozivao na ubijanja i stvaranje Velike Srbije. I to pred kamerama. Bio Miloševićev ministar i Šešeljev potrčko. Pozdrav iz UN-a gdje je svijet danas stao uz žrtve iz Srebrenice.

"Otpor rezoluciji u Srebrenici sve veći" - izvali Vučić, ničim izazvan. Najavio je dolazak u UN gdje će on to riješiti tako što će u sjedištu svjetske organizacije koja prepoznaje genocid u Srebrenici uvjeravati ljude da ne trebaju vjerovati svojim očima nego njegovim riječima", napisao je Ivica Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije