Pismo Mladena Ivanića stiglo u Međunarodni sud u Haagu

E. H.
Pismo Mladena Ivanića stiglo u Međunarodni sud u Haagu
Poseban izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića predao je Međunarodnom sudu pravde u Haagu pismo u vezi s podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, kazavši kako je ta procedura i zvanično završena.

Podsjećamo, pisma su članovima Predsjedništva BiH upućena 24. februara, a Međunarodni sud pravde u Haagu ovim putem tražio je od članova Predsjedništva da se izjasne o statusu Sakiba Softića, kao agenta BiH u slučaju revizije presude po tužbi protiv Srbije.

Ova pisma proizvela su veliki broj reakcija svih članova Predsjedništva BiH, koji na posljednjim konsultacijama nisu postigli zajednički stav u vezi s ovim slučajem, te su odlučili da svaki pojedinačno odgovaraju na pisma Međunarodnog suda u Haagu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije