MVP BiH istražilo: Jedino je pismo Mladena Ivanića bilo otvoreno

Radiosarajevo.ba
MVP BiH istražilo: Jedino je pismo Mladena Ivanića bilo otvoreno
Povodom jučerašnjih događaja u Predsjedništvu BiH, kada je predsjedavajući Mladen Ivanić ustvrdio da je neko otvorio pismo koje je bilo namijenjeno njemu, a koje je poslao Međunarodni sud u Haagu, danas je reagovalo i Ministarstvo vanjskih poslova.

U zvaničnom saopćenju koje je stiglo iz ovog ministarstva odbačene su tvrdnje u pojedinim medijima da je od svih pisama Međunarodnog suda pravde pristiglih u Predsjedništvo BiH bila"otvorena samo jedna koverta i to ona naslovljena na člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića".

Oni su, a na osnovu pismenih izvještaja ovlaštenih službenika MVP-a BiH, utvrdili da je od pristiglih koverti zaista bila otvorena samo ona adresirana na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Navedeno je da su koverte adresirane na članove Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića bile zatvorene, te da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH dostavilo koverte Pisarnici Predsjedništva BiH zatvorene i neoštećene.

O svemu navedenom postoje službeni zapisnici i izjave ovlaštenih osoba, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije