Ivanić i Netanyahu: Dobri bilateralni odnosi BiH i Izraela

Radiosarajevo.ba
Ivanić i Netanyahu: Dobri bilateralni odnosi BiH i Izraela
/ Foto: Predsjedništvo BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji s delegacijom BiH boravi u zvaničnoj posjeti Izraelu, razgovarao je danas u Jerusalemu s predsjednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanyahuom.

Predsjedavajući Ivanić i premijer Netanyahu razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji i izazovima na međunarodnom planu s kojima se moderno društvo susreće, poput terorizma i ekstremizma.

Bilateralne odnose BiH i Izraela predsjedavajući Ivanić i premijer Netanyahu ocijenili su dobrim, s mogućnostima unapređenja u mnogim oblastima.

Sagovornici su zaklјučili da bi današnji sastanak trebao biti samo početak jačanja veza BiH i Izraela u narednom periodu, posebno u oblasti odbrane, IT sektora i modernih tehnologija, kao i uspostavlјanjem direktne saradnje između resornih kompanija.

Tokom razgovora, predsjedavajući Ivanić i premijer Netanyahu razmijenili su iskustva u načinu rješavanja konflikata u regiji, kao i u provođenju ekonomskih reformi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivanić razgovarao je danas o aktuelnim političkim prilikama i stanju sigurnosti i s ministrom za odbranu Izraela Avigdorom Liebermanom, a složili su se da dvije zemlјe imaju otvorenu mogućnost saradnje u oblasti odbrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije