Bibi Netanyahu: Potreban je zajednički front protiv iranske "agresije"

Anadolija
Bibi Netanyahu: Potreban je zajednički front protiv iranske "agresije"
/ Foto: Twitter
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu pozvao je na međunarodno jedinstvo protiv Irana, nakon što je iranska vojska nedavno testirala balističke rakete kratkog dometa.

"U diplomatskoj sferi namjeravam naglasiti potrebnu za zajedničkim frontom protiv iranske prkosne agresije, koja je intenzivirana u proteklih nekoliko dana ", rekao je Netahayu.

On je ovo izjavio uoči posjete Londonu gdje će se sastati s britanskom premijerkom Theresom May kako bi, kako je kazao, "produbili diplomatske, sigurnosne, ekonomske i tehnološke veze".

Između Irana i Izraela vlada duboko neprijateljstvo. Netanyahu se žestoko protivi nuklearnom sporazumu iz 2015. godine između šest svjetskih sila i Irana, prema kojem su Teheranu ukidaju sankcije u zamjenu za ograničavanje iranskog nuklearnog programa.

Kako je kazao, taj sporazum neće dovoljno ograničiti atomske aktivnosti Teherana.

Nakon testiranja balističkih raketa oglasio se i američki predsjednik Donald Trump, koji je u četvrtak izjavio da su na stolu sve opcije protiv Teherana. Američka administracija u srijedu je poručila kako iranske probe balističkih projektila predstavljaju prijetnju za regiju, ali i SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije