Reakcije / Ivana Marić: "Kakve smo mi jadove izabrali da nas vode"

09. 05. 2021. u 11:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 274

Analitičarka Ivana Marić oglasila se na svom Twitter profilu i komentarisala odluku Vijeća ministara BiH o prihvatanju humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Naime radi se o paketima osnovnih životnih namirnica: brašno, šećer, riža, makaroni, mlijeko u prahu, leća, itd.

"Vijeće ministara BiH prihvatilo HUMANITARNU POMOĆ UAE od 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makarone, grah i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, so, grah, leća i čaj. Jel' počeo rat, a da mi i ne znamo? Kakve smo mi jadove izabrali da nas vode", napisala je Marić. 

Analitičarka nije jedina koja se šokirala ovom odlukom i Naša stranka dijeli isto mišljenje, smatraju kako je ovo sramoćenje države. 

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH, na izvanrednoj telefonskoj sjednici u petak 7. maja, donijelo je Odluku o prihvatu humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata u prehrambenim namirnicama.

Pomoć će primiti Društvo Crvenog križa BiH, o čemu će Vijeće ministara BiH donijeti posebnu odluku.

Pomoć se sastoji od 2.280 paketa u kojima su prehrambene namirnice, za ugrožene kategorije stanovništva u BiH, tokom mjeseca ramazana.

Radi se o dvije vrste paketa, i to 1.160 paketa u kojima su brašno, šećer, makaroni, grah i 1.120 paketa u kojima su riža, ulje, tunjevina, mlijeko u prahu, sol, grah, leća i čaj.

Pomoć će biti raspoređena prema ranije dogovorenim principima, i to 61,5 posto za Federaciju Bosne i Hercegovine, 37,5 posto zaRS i jedan posto za Brčko distrikt BiH. 

Nešto ranije, 30. marta UAE su donirali i 50 tona hurmi za Bosnu i Hercegovinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)