Nakon 35 godina čekanja: Robert Dacešin otkriva ljepotu koja ga je očarala u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Nakon 35 godina čekanja: Robert Dacešin otkriva ljepotu koja ga je očarala u BiH
Foto: Facebook / Robert Dacešin posjetio Park prirode Blidinje

Robert Dacešin, poznati bh. influencer, nedavno je podijelio svoje oduševljenje posjetom Parku prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini, otkrivajući netaknutu prirodu i bogatu kulturnu baštinu ovog fascinantnog područja.

Na svom Facebook profilu, Dacešin je priznao da mu je trebalo 35 godina da posjeti ovo mjesto, iako je prije četiri godine bio na Hajdučkim vratima.

"Iako sam se tada popeo na Hajdučka vrata, nisam doživio Blidinje u pravom svjetlu. Tek prije mjesec dana sam imao priliku zaista istražiti ovaj kraj i zaljubiti se u njegovu netaknutu prirodu i nevjerojatne ljepote koje posjeduje," napisao je Dacešin.

Bh. meteorolozi nemaju dobre vijesti: "Suša se nastavlja do daljnjeg"

Bh. meteorolozi nemaju dobre vijesti: "Suša se nastavlja do daljnjeg"

Dacešin i grupa njegovih prijatelja proveli su dva dana u Parku prirode Blidinje, gdje su uživali u različitim aktivnostima. Jutro su započeli biciklističkom vožnjom, zatim su se vozili kajakom, isprobali lokalnu domaću hranu, šetali šumama, a na kraju uživali u obroku u restoranu Hajdučke vrleti.

Blidinjsko jezero, najveće prirodno jezero u Bosni i Hercegovini, te područje bogato prirodnim ljepotama i historijskim znamenitostima, uključujući nekropolu stećaka iz 13. vijeka i nekoliko zapanjujućih crkava, stvara magične prizore.

Njegova objava je izazvala veliki interes među pratiteljima, koji su oduševljeni njegovim opisom prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti ovog predivnog dijela Bosne i Hercegovine.

BLIDINJE❤️ E sad, prije nego vam ispričam nešto više ovom mjestu, moram spomenuti da mi je bilo potrebno dobrih 35...

Posted by Robert Dacešin on Wednesday, July 31, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije