! / Ispovijest zaražene doktorice iz BiH: Četiri dana boli koža gdje god se dodirnem

27. 06. 2020. u 16:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Doktorica iz Živinica Mersiha Čerkezović zaražena je koronavirusom.

Ona je na svom Facebook profilu objasnila o kakvoj se bolesti radi i koliko je ona teška.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Za sve one koji ne vjeruju u Covid 19 ja sam ga iskusila na svojoj koži, i još se nisam izborila, 12 dana od pojave simptoma. Kao liječnica, internist, nisam mogla, a da ne budem blizu pacijentima, bez obzira na zaštitu. Pa ja ne mogu bježati od ljudi, to je moj posao, stalno sam govorila. Mislila sam da sam u top formi, ne pušim i ne pijem, atletske konstitucije, sportom se uvijek bavila, pa šta meni može virus. A pokosio me, četiri dana boli koža gdje god se dodirnem, poslije gušenje, stezanje u prsima, terapiju uključila sve po smjernicama.

Strah se javlja, a nisam nikada bila paničar. Šesti dan malo popušta, bolovi u prsima ostaju do devetog dana. Gušenje prestalo danas, kašlja još ima. Sada se zamislim kako bi to izgledalo kod strijih bolesnika sa komorbiditetima", navodi u svojoj objavi doktorica Mersiha Čerkezović, ističući da se drži distanca i da se obvezno nosi maska.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA