Ispovijest Sarajke koja je s porodicom bila na Podhrastovima

Radiosarajevo.ba
Ispovijest Sarajke koja je s porodicom bila na Podhrastovima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Podhrastovi

Sarajka Aiša i njen suprug Senad Ćorović su među 3.165 osoba, koliko ih je bilo do danas, koji su se oporavili od koronavirusa.

Njihova priča je zanimljiva zato što su bili oboljeli i njihov sin i unuk, a Aiša je sa suprugom i sinom nekoliko dana provela i u izolatoriju na Podhrastovima.

Aiša je za Oslobođenje podijelila svoja iskustva.

Sve je počelo 9. jula. Čim se probudila, osjetila je povišenu temperaturu. Kao i njen suprug. Kretala se između 37,2 i 37,5. Sutra ujutro javili su se ljekaru, a odatle su ih uputili u COVID centar na Mojmilu, gdje su im izvađeni brisevi iz nosa i krv iz prsta. Snimljena su im i pluća. U nedjelju, nakon što su stigli nalazi, pozitivni, uključen im je sumamed, dupla doza. Temperatura je brzo rasla, do 39 i više.

"Izgubila sam apetit, snagu, povraćala sam, samo sam ležala", rekla je Aiša.

Njen suprug zbog još težeg stanja, nije mogao disati, pa je treći dan upućen na Podhrastove. Nakon što su i Aiši i njenom sinu ponovo snimljena pluća, i njih dvoje su morali u izolatorij.

Aiša, koja je kući puštena 27. jula, imala je i važnu poruku za sve građane. Kazala je i da su zaključili da je najbolja zaštita nemati kontakte.

Kompletnu ispovijest možete pročitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije