Isplivala prepiska iz Viber grupe 'Gensek': Morate brzo reagovati...

2
Radiosarajevo.ba
Isplivala prepiska iz Viber grupe 'Gensek': Morate brzo reagovati...
Foto: Kolaž / 'Isplivala prepiska iz Viber grupe 'Gensek'

Morate brzo reagovati na 150.000 testova jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje - ovo je još jedna od poruka koju je danas prezentovao tužilac Mirza Hukeljić tokom direktnog ispitivanja svjedokinje Edite Kalajdžić, sekretarice Vlade FBiH, na suđenju u aferi 'Respiratori'.

Kalajdžić je rekla da se ove poruke ne sjeća.

"Mogu se sjetiti ogromnog pritiska javnosti da se nabave testovi jer se sumnjalo da imamo daleko veći broj zaraženih", odgovorila je Kalajdžić.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Kao i prošlog puta i danas su se mnoga pitanja odnosila na nadležnosti i procedure. Svjedokinja Kalajdžić je istakla da Generalni sekretarijat nema nadležnosti da ulazi u meritume zaključaka Vlade.

"Postojala je mogućnost da su neke službe radile online, tačnije da nije bilo fizički prisutnih članova u zgradi", kazala je Kalajdžić, te dodala da je izmijenjen i Poslovnik Vlade FBIH o načinu održavanja sjednica putem dostupnih internet aplikacija, jer je to situacija zahtjevala, piše portal N1.

"Sjednica Vlade se održava ukoliko ima kvoruma, dakle devet članova. Odluke donosi većina prisutnih, ali nikada se u praksi nije desilo da barem devet članova Vlade ne glasa", kazala je Kalajdžić.

Prepiske iz grupe  - undefined

Foto: N1: Prepiske iz grupe

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije