Akteri afere Respiratori stigli u Sud BiH: Šta će otkriti Edita Kalajdžić?

2
Radiosarajevo.ba
Akteri afere Respiratori stigli u Sud BiH: Šta će otkriti Edita Kalajdžić?
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fadil Novalić

U Sudu BiH danas se nastavlja suđenje optuženima u aferi "Respiratori".

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević stigli su na ročište.

Generalna sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić za čije svjedočenje prethodni put nije bilo vremena, došla je na vrijeme na ročište. Njeno ime često je spominjano u ovoj aferi i mnogo puta se čulo u sudnici tokom saslušanja prethodnih svjedoka. Također, ona je bila dio viber grupa u kojim je raspravljano o uvozu respiratora.

Upozorenje: 'Dvije opasne virusne bolesti stižu u Europu, prijeti širenje zaraze i smrtni rizik'

Upozorenje: 'Dvije opasne virusne bolesti stižu u Europu, prijeti širenje zaraze i smrtni rizik'

Podsjećamo, optužnica Novalića, Solaka i Hodžića tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje. Milićević se tereti za nesavjestan rad u službi.

Suđenje u aferi Respiratori počelo je 24. februara ove godine.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba jutros je bio ispred Suda BiH, u galeriji slika pogledajte šta je zabilježio.

Više o aferi "Respiratori" čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije