Novalić i drugi i danas pred Sudom: Novi svjedoci na suđenju u aferi Respiratori

0
Radiosarajevo.ba
Novalić i drugi i danas pred Sudom: Novi svjedoci na suđenju u aferi Respiratori
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dolazak na suđenje u aferi "Respirator"

Premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, vlasniku firme Srebrena malina Fikretu Hodžiću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i ministrici finansija Federacije BiH Jelki Milićević danas se nastavlja suđenje.

Očekuje se da se kao svjedok pojavi generalna sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić sa čije svjedočenje prethodni put nije bilo vremena.

Podsjećamo, optužnica Novalića, Solaka i Hodžića tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i digli navijače na noge

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i digli navijače na noge

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje. Milićević se tereti za nesavjestan rad u službi.

Suđenje u aferi Respiratori počelo je 24. februara ove godine.

Na stranici Suda BiH piše da će suđenje biti nastavljeno danas u 9 sati.

Više o aferi "Respiratori" čitajte OVDJE.

  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije