Iskoristite sunčano jutro, popodne slijedi naoblačenje, pljuskovi i grmljavina u ovom dijelu Bosne

1
Radiosarajevo.ba
Iskoristite sunčano jutro, popodne slijedi naoblačenje, pljuskovi i grmljavina u ovom dijelu Bosne
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle ili niske naoblake, a u ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Sokolac 12; Srebrenica 13; Livno, Sanski Most, Zvornik 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sarajevo, Zenica 15; Tuzla 16; Bihać, Gradačac, Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano oapda.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeni naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Bosni uglavnom istočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

U Sarajevu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake praćen lokalnim pljuskovima i grmljavina. Dnevna temperatura oko 24 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive biometeorološke prilike. Poslijepodnevne padavine pretežno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati i uglavnom će se ogledati kroz dekoncentraciju, glavobolju, malaksalost. Opšta slika će biti lošija u Bosni. U Hercegovini i na jugozapadu, tokom dana bi južina mogla povremeno uzrokovati manje probleme meteoropatama.

Objavljena je prognoza vremena do četvrtka:

U ponedjeljak 5. 6.2023., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša je moguća na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio večeri pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatlim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/magazin/zanimljivosti/poznati-meteorolog-zoran-vakula-otkrio-kakva-nas-prognozu-ocekuje-tokom-ovog-ljeta/498955[/related] 

U utorak 6. 6.2023., pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili jačim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 °C. 

U srijedu 7. 6.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i dio noći. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C. 

U četvrtak 8. 6.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Ponegdje je moguća slaba grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije