Meteorolozi objavili prognozu do kraja sedmice: Jedan dan će biti vedro, a onda opet dolazi kiša

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do kraja sedmice: Jedan dan će biti vedro, a onda opet dolazi kiša
Foto: A. K. / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Herceogovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Drvar i Ivan Sedlo 12, Široki Brijeg i Sokolac 13, Bugojno 14, Bihać, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 15, Sanski Most, Zenica i Zvornik 16, Bijeljina i Gradačac 17, Banja Luka, Doboj i Trebinje 18, Mostar 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, uglavnom u drugoj polovini dana. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Bioprognoza: U Sarajevu umjereno oblačno prije podne. U poslijepodnevnim satima moguća je kiša i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stupnja. Nestabilno i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. U cijeloj zemlji, prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed izraženijeg osjeta sparine, preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Također, poželjno je slojevito se odjenuti.

Objavljena je prognoza do kraja sedmice:

U petak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Nedim Sladić komentirao ljetnu prognozu AccuWeathera: 'Ono od čega sam strijepio...'

Nedim Sladić komentirao ljetnu prognozu AccuWeathera: 'Ono od čega sam strijepio...'

U subotu, U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U nedjelju, U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije