Iskoristite dan, grmljavinski pljusak najavljen za kraj dana: Evo šta nas očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Iskoristite dan, grmljavinski pljusak najavljen za kraj dana: Evo šta nas očekuje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Popodnevna šetnja Šeherom
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 16; Bugojno 18; Prijedor i Zenica 20; Bihać i Sanski Most 21; Banja Luka, Ivan-sedlo, Sarajevo i Tuzla 22; Doboj 23; Bijeljina 24; Gradačac i Trebinje 25; Neum 31 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 4hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki grmljavinski pljusak u Bosni. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 36 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i predhodni dana, period lošijih biometeoroloških prilika se nastavlja. Visoke temperature i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i postupati po preporukama nadležnih službi.

Objavljena je prognoza za narednu sedmicu:

ZA 2.08.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni umjerena oblačnost, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 37 stepeni.

ZA 3.08.2021 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

ZA 4.08.2021 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Razvojem oblačnosti, ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima moguć je i pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35, na jugu do 37 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije