Išerić: Pozivam Plenkovića da se što prije pristupi izmjeni Ustava Hrvatske

/ Komentari (31)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Objektivan i nepristran

Hoce. Cim bude i Hrvatska imala Daytonski Ustav u kojem stoji da ima tri konstitutivna naroda, odmah ce preci na potrebne modifikacije Ustava. Kako nije jasno ovim bosnjackim politicarima da UBRZANO ruse BiH?? Zar je toliko tesko samo pogledat 30 godina u proslost i vidjet sta su Srbi radili i kako su razjebali Jugu? Il se toliko glupo?

Gost

Dajte Bošnjacima cijelu Bosnu i Hercegovinu. Zabranite im ulaz u Hrvatsku, vratite ih iz Europske unije. Ne dajte im da rade u Hrvatskoj. U BiH rade za 300 maraka, a kršćanima ne daju posao. U Sarajevu su im bule ministrice, hoće da ureduju po tuđim katoličkim državama, da grade džamije i šire islam po Europi.

Jao

Bošnjaci ti nisu konstitutivni narod u RH, nego manjina biseru. Imaju svog predstavnika kojeg biraju sami, zamisli sami ga biraju.

Evro

Kuje se hrvatski evro, na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi jer tamo se ne može svojatati tuđe! Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski brend i. Nema vam u Uniji svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu?

Mostar

Povjerenje ne postoji i treba zurno pristupiti razdvajnju Hrvata i Bosnjaka, a s ciljem (apsurdno zvuči ali je tako) upravo vracanju povjerenja. Dakle po uzoru na USA, savezna drzava BiH

Mili

Hrvatska je sa tri strane oko Bosne, zatvorit granice i lupit takse 100% na svu robumiz Bosne i od naredne godine je 7 E ulaz u EU i sa ovako visokim cenama, da vidiš kako će se sve rešit. Inače će biti zla jer hrvatski generali najavljuju stvaranje Herceg Bosne kojoj će posle zatvorit granicu i rešit svakoga ko ih napadne i opet će biti u pravu jer im se krše ustavna prava i ne poštuje se odluka Ustavnog suda.

I ne samo to

Nedavno je Djaferovic porucio vucicu da treba relaksirat odnosno popravit odnose izmedju BiH i Srbije,a to se onda podrazumljeva i izmedju Bosnjaka i srba.Isto pravilo vrijedi i za odnose sa Hrvatskom.Hrvatska mora prihvatiti BiH kao ravnopravnu,neovisnu,samostalnu drzavu bez mjesanja u unutrasnje stvari BiH,pa ce se i odnosi sa hrvatima vrlo brzo "relaksirat".

Za "jao"

Bosnjaci u hrvatskoj nemaju svog predstavnika u Saboru niti je ikada netko od Bosnjaka radio u Vladi hrvatske.Srbi su do tudjmana bili konstutivni narod sa 13 % stanovnistva,a onda ih je tudjman sto pobio sto rastjerao i sada su manjina sa 2,9% stanovnistva,ali imaju svoje predstavnike u Saboru i Vladi hrvatske.Toliko za neznalice poput ovog "jao".Jao mu majci kad ga je takvim glupanom rodila i odgojila.

Zoki

Hoce. Cim bude i Hrvatska imala Daytonski Ustav u kojem stoji da ima tri konstitutivna naroda, odmah ce preci na potrebne modifikacije Ustava. Kako nije jasno ovim bosnjackim politicarima da UBRZANO ruse BiH?? Zar je toliko tesko samo pogledat 30 godina u proslost i vidjet sta su Srbi radili i kako su razjebali Jugu? Il se toliko glupo? ka Objektivan i nepristran Imala je Republika Hrvatska termin konstitutivan za srbe, pa su ga u 2000tim izglasali da se brise i da svi budu manjina. Srbi su ti bili konstitutivan narod u RH.

SOS

Pa isericu svaka ti zlata vrijedi konacno da neko potegne pitanje ravnopravnosti bosnjaka u hrvatskoj, hajde milynovicu, pokazi demokratiju za koju se zalazes u BiH

Koel

Bošnjaci ti nisu konstitutivni narod u RH, nego manjina biseru. Imaju svog predstavnika kojeg biraju sami, zamisli sami ga biraju. ka Jao sta lupas nije tacno ne biraju bosnjaci nikoga nego sve manjine biraju jednog predstavnika od kojih nije bosnjak a 10% poginulih u odbrani hr su bosnjaci preko 1000 poginulih kako su glupi bili

N

Pa ovo je odavno trebalo uraditi. Kako cetnici iz hrvatske se petljaju unutar bih tako i bosnjaci trebaju se petljati u hrvatskoj. Bakire da si pametan trebao bi i ti koju reci. Pogurwti ovo malo.

odgovori

Hoce. Cim bude i Hrvatska imala Daytonski Ustav u kojem stoji da ima tri konstitutivna naroda, odmah ce preci na potrebne modifikacije Ustava. Kako nije jasno ovim bosnjackim politicarima da UBRZANO ruse BiH?? Zar je toliko tesko samo pogledat 30 godina u proslost i vidjet sta su Srbi radili i kako su razjebali Jugu? Il se toliko glupo? ka Objektivan i nepristran A gdje pise da se Ustav i Izborni zakon moraju mijenjati u BiH da bi interesi HDZ-a bili zadvoljeni ? Nigdje - cak ni u presudi Ustavnog suda BiH.... Zato je ispravan poziv Republici Hrvatkoj da sve ono na čemu MIlanović inzistira u Bosni i Hercegovini promijeni i u Republici Hrvatskoj.... Na kraju krajeva to pitanje manjine i pitanje garancija ne znaci i legitimno hrvatstvo koliko god ga gurali kao nesto poptuno normalno... ako imate skupinu od 100.000 glasaca toliko glasova i mozete dobiti i toliko bi i trebali biti predstavljeni... a ugrozba bosnjaka vec dugo dugo traje u interesu Hrvata Bosne i Hercegovine i tome niko ne pridaje veliku pažnju.... šta bi ?

.

Tako je Išerić-u Takodjer da povrate prognanoh 400 000 srba !!!

Nikolica s prikolicom

Muslimani u Hrvatskoj su Hrvati muslimanske vjeroispovijesti. Laže tko drugačije kaže. Pretvarati muslimane u Bošnjake ma gdje bili je budalaština.

Momo

Nakon 30 godina lijepe šutnje,hladovine i dobrog posla ADS ,počelo se ljuljati pa se sada svi ponovo javljaju da ne budu zaboravljeni. Prošlost se ne može promjeniti pa tako ni Bošnjaci ne mogu biti konstitutivni narod u HR. U BIH su komunisti i TITO priznali republiku BIH ali umjesto jedne nacije su izmislili konstitutivne narode i ostale i tako ostavili iskre koje će uvijek nekom dobro doći a naročito susjedima. U Dejtonu piše da su osim Hrvata,Srba i Bosnjaka konstitutivni i Ostali tj. da se ni po čemu ne smiju razlikovati iako su manjina. Al hajd ti to stoci objasni.

Duško Dugouško

@neznalica:"Tako je Išerić-u Takodjer da povrate prognanoh 400 000 srba !!!"... Prognanim, izbjeglim, pobjeglim, ili kako već, Srbima iz Hrvatske je Hrvatska domovina. Vrate se kad hoće, odlaze kad hoće, kao i većinski Hrvati - nema među njima nikakve razlike. Pošto imaju i hrvatsku putovnicu oni su i po automatiki i džavljani EU. Mislim da ista prava imaju i Hrvati muslimanske ispovjesti, ako nose hrvatsku putovnicu - ma gdje bili.

Mostar

Ako vec Bosnjaci ne mogu shvatiti molim nekoga da im objasni da prije nego sto pomisle da progovore u ime BiH da stav usuglase sa Srbima i nama.

SOS

Mili- ti zaboravljas sta je nas vodja erdogan porucio neprijateljima Bosne, ako je iko dirne imace u Neumu milion turskih vojnika, i opet ce lijepa vasa, postati turska nasa, a u to sve vjerske vodje pa i papa znaju da ce islam biti jedina vjera na svijetu.

SOS

Ti nikolica pojma nemas u hrvatskoj su Bosnjaci muslimani, a nikakvi hrvatski muslimani, al u BiH nikad nisu bilu hrvati niti su ikad prije rata mogli isticati zastavu druge drzave odnosno republike, samo su mogli isticati trobojku zastavu i to je bilo obiljezje bosanskih katolika toliko da znas.

Sat

Gost je dezinformisan zaluto siri laz

SOS

Da su Bosnjacki politicari u BiH pametni, jos bi trebali bosnjacima u hrvatskoj dati BiH drzavljanstvo i uplitati se u unutrasnje uredjenje hrvatske istom mjerom kao i milanovic u uredjenje BiH

Koel

>>Nakon 30 godina lijepe šutnje,hladovine i dobrog posla ADS ,počelo se ljuljati pa se sada svi ponovo javljaju da ne budu zaboravljeni. Prošlost se ne može promjeniti pa tako ni Bošnjaci ne mogu biti konstitutivni narod u HR. U BIH su komunisti i TITO priznali republiku BIH ali umjesto jedne nacije su izmislili konstitutivne narode i ostale i tako ostavili iskre koje će uvijek nekom dobro doći a naročito susjedima. U Dejtonu piše da su osim Hrvata,Srba i Bosnjaka konstitutivni i Ostali tj. da se ni po čemu ne smiju razlikovati iako su manjina. ***nigdje u ustavu ne pise da su konstitutivni nego konstituentni sto se englwskog znaci jednakopravno zato ne lupajte gluposti

AsAsova

Hrvatska je sa tri strane oko Bosne, zatvorit granice i lupit takse 100% na svu robumiz Bosne i od naredne godine je 7 E ulaz u EU i sa ovako visokim cenama, da vidiš kako će se sve rešit. Inače će biti zla jer hrvatski generali najavljuju stvaranje Herceg Bosne kojoj će posle zatvorit granicu i rešit svakoga ko ih napadne i opet će biti u pravu jer im se krše ustavna prava i ne poštuje se odluka Ustavnog suda. ka Mili Isto tako moze BiH-a zatvorit vodu.. Ako se usude ti naki generali da pokusaju nesto stvorit na tlu Bosne i Hercegovine nek racunaju na to da to vise nece bit onaj rat iz devedesetih.. Sad imamo cim da se branimo. ;) PS Nema tog ustavnog suda koji moze rec da jedan covjek vrijedi vise od drugog, hocemo da glasamo za nekog jevreja, roma, itd.. NE ZELIMO da gazimo sve ostale ljude radi jednog dijela fasisticki nastrojenih Hrvata..

bosanac

Ovi hoštapleri što komentarišu,lupili bi vi BiH sve i svašta,al to su prošla vremena,pitajte bosanske Hrvate iz srednje Bosne,iz Posavine,šta oni misle o izbornom zakonu,nego se vi kamenjarski Hrvati kao nesto bunite,ima vas 5,6 % i hoćete vlasti koliko i ostali,pa nemoze

BB

Muslimani u Hrvatskoj su Hrvati muslimanske vjeroispovijesti. Laže tko drugačije kaže. Pretvarati muslimane u Bošnjake ma gdje bili je budalaština. ka Nikolica s prikolicom Tako je! Pravoslavni bosanci su u Bosni kao i katolici bošnjaci!

Nikolica....

....može, može, Nikolice, baš kao i bih katolici, a nikako Hrvati u BiH !

Išeriću

Ne seruckaj, muslimani u Hrvatskoj imaju sva prava kao i Hrvati, zaštićeni su kao lički medvjedi. Bih je država 3 konstitutivna naroda i ostalih, čije ste pozicije vi zauzeli. Jedini pravi vaš političar, čovjek i gospodin je bio Sulejman Tihić, kapa mu do poda. Ovi sadašnji sve sami islamisti.

Bošnjak

Je izmišljena nacija sa izmišljenim jezikom i istorijom.

Nikolica s prikolicom

Muslimani u Hrvatskoj su Hrvati muslimanske vjeroispovijesti. Laže tko drugačije kaže. Pretvarati muslimane u Bošnjake ma gdje bili je budalaština. ka Nikolica s prikolicom Tako je! Pravoslavni bosanci su u Bosni kao i katolici bošnjaci! ka BB<< Kasnite barem 150 godina, kad su se formirale moderne europske nacije. Nemoš u hotelu proglašavati naciju, čovječe...Naciju čini 5 stubova: Zajednička povijest, zajednički neprijatelji, zajednički jezik, zajednička kultura i zajednički teritorij. Starobosansko plemstvo je hrvatski ponos, a vi ste onda prešli na drugu stranu - kod onih koji su obezglavili ondašnje plemstvo. Na ovome smo se nepovratno razdvojili. Ništa strašno, ali je dobro znati.

westsiera

>>Kuje se hrvatski evro, na kojem je Nikola Tesla preko šahovnice i pored kojeg piše, velikim slovima da ti oči izbije, HRVATSKA! Srpska banka uzalud kukala Evropi jer tamo se ne može svojatati tuđe! Tesla je hrvatski izumitelj iz Smiljana, koje god vere i nacije i boje kože bio, Hrvatska ga svetu dala i zato je na hrvatskom evru i hrvatski brend i. Nema vam u Uniji svojatanja tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja. Kakve veze ima Tesla sa Srbijom? Posetio je JEDANPUT u životu? ka Evro<< Tesla je rodjen u Austro-Ugarskoj, a ziveo u Kraljevini SHS i Kraljevini Jugoslaviji dok nije otisao u SAD i tamo ziveo do smrti . . . Inace je bio Srbin po nacionalnosti, sin pravoslavnog svestenika ciju su porodicu skoro svu ustase iz NDH pobile . . . a sad ga stavljate na novcanice . . . jadno.

/ Najnovije