Irma Baralija odgovorila Bakiru Izetbegoviću na optužbe da je izdala Mostar

17
Radiosarajevo.ba
Irma Baralija odgovorila Bakiru Izetbegoviću na optužbe da je izdala Mostar
Foto: Facebook / Irma Baralija

Predsjednik Stranke demokratske akcije(SDA), Bakir Izetbegović u razgovoru za Hayat TV govorio je o Mostaru, politici u BiH, izborima, visokom predstavniku u BiH.

On je između ostalog kazao da Irma Baralija nije donijela izbore u Mostar, već da je izdala Mostar.

Nije se dugo čekalo i ne odgovor Irme Baralije, koja se oglasila na svom Facebook profilu.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

"Nakon što me je Bakir Izetbegović večeras prozvao da sam izdala Mostar, evo da i ja njemu uputim nekoliko rečenica:

Kad je riječ o tome ko je donio izbore gospodine Izetbegoviću, donijela sam ih ja. Vi ste ih sa Čovićem etnički instrumentalizirali i usmjerili ka usvajanju izbornog zakona upravo po Čovićevoj mjeri. To znači da će se legitimitet hrvatstva određivati u izbornim jedinicima u kojima HDZ egzistencijalno i emotivno ucjenjujući ljude dobija većinu glasova.

Da smo pristali da se upletemo u rotirajuće kolo isključivo sa vama, to bi bio novi detalj u Čovićevom narativu o vječitoj ugroženosti Hrvata i ojačalo mu pregovaračku poziciju za stolom s predstavnicima međunarodne zajednice te vodu tjeralo na njegov mlin kad je u pitanju Izborni zakon, ali i još dublja etničko-teritorijalna podjela zemlje. Krivo vam je što ste prozreni i što je pitanje dana kada će detalji vašeg sporazuma sa HDZ-om izaći na vidjelo.

Shvatam, u kontekstu predaje federalnog doma naroda HDZ-u, a državnog SNSD-u, u kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj istoriji, otkrivanje navodnih izdajnika djeluje kao slamka spasa, ali svi znaju da se u Mostaru više nema šta izdati. Sve što se moglo izdati, izdali ste vi.

Smetamo vam jer smo odbili da budemo opozicioni smokvin list kojim ćete prekriti nečasne radnje koje i u ovom trenutku spremate kreirajući budžet upravo s HDZ-om. Smetamo vam jer nećemo biti demokratski dekor koji će vam prešutiti 30 godina zajedničke vladavine Mostarom u toku kojih su nestali Soko, Aluminij, Komos, Fabrika duhana, Tekstilni kombinat, ukratko, sve. Pritom ni deponiju niste bili u stanju otvoriti, a novce od kolektora, najznačajnijeg projekta nakon obnove Starog mosta, ste proćerdali.

Nećemo vam dopustiti da istina o 30-godišnjoj krađi ostane zataškana i nikakva etiketiranja neće zaglušiti naše četiri godine rada na sankcionisanju SDA-HDZ kriminala koje su pred nama", napisala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije