Irfan Čengić nakon pobjede na izborima: 'Vodili smo pozitivnu kampanju, a trpjeli razne laži'

5
Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić nakon pobjede na izborima: 'Vodili smo pozitivnu kampanju, a trpjeli razne laži'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press Irfana Čengića

U prvom obraćanju nakon što je proglasio pobjedu na izborima, novi načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić zahvalio se svim građanima koji su glasali za njega i poručio kako želi opravdati njihovo povjerenje.

"Prije svega, želim da zahvalim svim građanima koji su izašli na izbore i danas odlučivali o budućnosti Općine Stari Grad. Posebno želim zahvaliti svim ljudima koji su dali podršku mom timu i meni da narednih 11 mjeseci stabilizujemo stanje u Općini Stari Grad i ispunimo sva obećanja i nakon narednih izbora", rekao je Čengić.

"Kao što smo objavili preliminarne rezultate, na osnovu podataka naših timova s terena, mi smo osvojili nekih 65% podrške, što je najveći procenat ikada u Općini Stari Grad. Kada govorimo o broju glasova, to je nekih 6.000, što je više nego u prvom mandatu Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika, što pokazuje kolika je podrška građana i u procentualnom i nomilanom iznosu. Naglašavam vijećnike i ljude koji su podržavali ovu kampanju, jer načelnik ne može ništa uraditi, za to je potreban tim", kazao je Čengić i nastavio:

Tri mladića u Jadranskom moru ulovila ajkulu

Tri mladića u Jadranskom moru ulovila ajkulu

"Zahvaljujem svim ljudima jer smo vodili pozitivnu kampanju, nismo nikoga blatili. Pričali smo o budućnosti Starog Grada, nismo izmišljali nikakve laži, a dok smo mi, ja, vijećnici, moja porodica i prijatelji trpjeli razne laži, lažne priče o nama samima, privatno i poslovno. Narod Starog Grada je podržao naše teme i projekte".

Irfan Čengić proglasio pobjedu na izborima u općini Stari Grad - evo šta je rekao

Irfan Čengić proglasio pobjedu na izborima u općini Stari Grad - evo šta je rekao

Poručio je kako se nada povjerenju i na narednim izborima, na koje planira izaći.

"Ono što sam naglasio u svojoj poruci na društvenim mrežama i što je gradonačelnica Benjamina govorila u svojim obraćanjima na skupovima, Starim gradom se neće vladati, Starom Gradu ćemo služiti i vjerujem da će za 11 mjeseci građani prepoznati to služenje, taj rad i dati nam povjerenje za naredne četiri godine", rekao je Čengić i nastavio:

"Ne bi se sada kandidovali i nudili program od pet godina da ne planiramo izaći na sljedeće redovne izbore, ali ono što mene razlikuje od svih drugih načelnika je što sam ja jedini demokratski izabrani načelnik koji će imati test već za 11 mjeseci. Naredni izbori se raspisuju već za šest mjeseci i moje kolege i ljudi će vrlo brzo sagledati da li smo ispunili ono što smo obećali i kakvi će rezultati biti".

Kazao je da će od sutra početi raditi na rješavanju problema i izazova.

"Od sutra sam posvećen Općini Stari Grad. Sigurno neću imati vremena da se bavim stranačkom politikom. Pokazali smo u kampanji da smo stranačke interese stavili sa strane i da nam je Stari Grad na prvom mjestu, tako ćemo i raditi 11 mjeseci. Pokazali smo da znamo okupljati ljude, a ne dijeliti".

Haris Zahiragić i Dženan Selimbegović čestitali pobjedu Irfanu Čengiću: "Mi smo ponosni na rezultat"

Haris Zahiragić i Dženan Selimbegović čestitali pobjedu Irfanu Čengiću: "Mi smo ponosni na rezultat"

Dodao je da će preuzeti funkciju za nekih 20 dana, jer je potrebno 15 dana da se potvrde rezultati izbora, a potom govorio i o ciljevima.

"Prvih 100 dana realizovat ćemo ono što smo obećali, to su rebalans budžeta, strategija razvojaOpćine Stari Grad, sistematizacija radnih mjesta i organizacija organa uprave, kako bi mogli krenuti u realizaciju tih velikih projekata poput fudbalskog terena, sportsko-rekreacijske zone, podzemne garaže na Trgu Austrije i slično. To su projekti s kojima ćemo izaći na naredne izbore. Ono što je sigurno da će Općina Stari Grad puno više novca podvlačiti od Vlade Kantona Sarajevo", dodao je Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije