Haris Zahiragić i Dženan Selimbegović čestitali pobjedu Irfanu Čengiću: "Mi smo ponosni na rezultat"

2
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić i Dženan Selimbegović čestitali pobjedu Irfanu Čengiću: "Mi smo ponosni na rezultat"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dženan Selimbegović, predsjedavajući OO SDA Stari Grad

Dženan Selimbegović, kandidat SDA na prijevremenim izborima za sarajevsku općinu Stari Grad, priznao je poraz i čestitao pobjedu Irfan Čengiću (SDP).

Rekao je kako su on i Čengić još prije izbora dogovorili kafu i da trebaju dogovoriti da zajedno rade, "bez obzira na razlike". Istaknuo je da je bio svjestan kako je 'novo lice na izborima', te da je to bila prednost koju nije bilo moguće stići. 

"Rezultat nam je pokazao da se nemamo čega stidjeti", rekao je on. 

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

A, prije njega, javnosti se obratio i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić koji je također čestitao Čengiću. Poručio je kako imaju prijavljene neke nepravilnosti, ali, imajući u vidu rezultat, "i ako su istinite ne bi promijenile ishod glasanja".

"Ponosni smo na rezultat, u odnosu na procent glačasa nismo imali ovakvu podršku zadnjih 12 godina. Selimbegović je postigao ono što smo očekivali i došao do dovoljnog broja ljudi", rekao je Zahiragić, zanimljivo kazavši kako je Čengić na početku kampanje imao 90 posto procenata podrške.

Dženan Selimbegović priznao poraz
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Dženan Selimbegović priznao poraz

"Mi smo stigli do neke razlike od 60 naspram 40 na šta smo izuzetno ponosni. Možemo se nadati dobrom rezultatu na narednim izborima", rekao je, naglasivši i da je SDA ponosna na Selimebgovića.

"Važno je istaći da nismo kupovali ljude, nismo prijetili ljudima, nismo kršili pravila izbornog zakona", govorio je Zahiragić, ocijenvši kako smatra da 'Trojka' gubi povjerenje građana.

Na pitanje da li misli da bi nešto bilo drugačije da je on bio kandidat, kazao je "mislim da bi bilo isto". Na kraju je uputio savjet Čengiću: "Oni koji su ga sad doveli na vlasti, oni su odveli Ibrahima Hadžibajrića (bivši načelnik, op.pr.) u pritvor. Pozivam ga ne nastavi tim putem."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije