Institut za istraživanje genocida Kanada: LK direktno je atakovao na državu BiH

Radiosarajevo.ba
Institut za istraživanje genocida Kanada: LK direktno je atakovao na državu BiH
Foto: Facebook / Institu za istraživanje genocida

Povodom skandaloznih novih zapovijedi koje se odnose na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) donesenih na Izvanrednoj sjednici Kantonalnog stožera civilne zaštite Livanjskog kantona u kojima se, uz ostalo, zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje ovog kantona (!?), reagovali su i iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

"Skandalozno je da antibosanska koalicije ne miruje ni u uslovima pandemije od koronavirusa. Vlada Kantona 10 naredbom o zabrani ulaska drzžvljanima BiH je direktno atakovala na državu BiH, njen suverenitet, integrit i subjektivitet. Pozivamo tužilaštvo i sudstvo BiH da odmah reaguje, suspenduje naredbu, a odgovorne najstrožije kazni"; poručio je Emir Ramić iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Radončić o naredbi iz LK: Podnijet ću krivičnu prijavu protiv Ivana Jozića!

Podsjećamo, Bosnu i Hercegovinu danas su alarmirale nove naredbe donesene u Kantonalnom štabu civilne zaštite Kantona 10, koje su, kako oni navode, "usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području Hercegbosanske županije".

Objava na stranici Vlade Kantona 10: Zabranjujemo ulazak državljanima BiH

Na stranici Vlade ovog kantona istaknuto je kako se "zabranjuje ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije"(?!).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije