Inspektori za jedan dan otkrili 51 radnika "na crno", kazne gotovo 240.000 KM

Radiosarajevo.ba
Inspektori za jedan dan otkrili 51 radnika "na crno", kazne gotovo 240.000 KM
Foto: Arhiv / Radnici, ilustracija
Na području Federacije Bosne i Hercegovine za samo jedan dan inspektori Porezne uprave FBiH izvršili su ukupno 223 inspekcijska nadzora, u kojima su kontrolirali 512 radnika.

Ovom prilikom otkrili su 51 neprijavljenog radnika, uz 58 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 22 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnot organa, te 24 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz PU FBiH.

"Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 32 objekta, a u 111 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 233.620 KM", dodali su iz PU FBiH.

Aktivnosti se nastavljaju i sutra za 8. mart, kao i u dane vikenda, te inspektori pozivaja obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije