Inspektor Škrijelj o slučaju Memić: Tragovi se nisu uklapali u saobraćajnu nesreću

Radiosarajevo.ba
Inspektor Škrijelj o slučaju Memić: Tragovi se nisu uklapali u saobraćajnu nesreću
Na Facebook grupi "Pravda za Dženana Memića" objavljena je izjava inspektora Sefedina Škrijelja, koji je radio uviđaj na mjestu gdje je Dženan Memić stradao 8. februara 2016. godine.

U izjavi koju je Škrijelj dao 29. februara 2016. godine, on je naveo da se tragovi pronađeni na mjestu događaja nisu uklapali u saobraćajnu nesreću, te da bi se u ovom slučaju moglo raditi o nečemu drugom.

"Za navedenu osobu ljekari su mi odmah rekli da se radi o teškim tjelesnim povredama opasnim po život, dok sam od tehničara Hitne pomoći dobio podatak da drugo vozilo dovozi žensku osobu koja je također povrijeđena. Kolega Josip Barić koji je bio dežurni sa mnom je ostao u zdravstvenoj ustanovi da do kraja prati stepene povrede i gdje će osoba biti smještena, a ja sam putem telefona obavijestio dežurnog operativnog MUP-a KS da je muškarac povrijeđen na Ilidži zadobio tjelesne povrede opasne po život i da će s obzirom na to uviđaj raditi Odsjek za saobraćajne istrage, nakon čega sam obavijestio i dežurnog tužioca Tužilaštva KS Merisa Ćatu koji je rekao da će izaći na mjesto događaja te smo se skupa uputili u Veliku aleju do broja 4.

Dolaskom na mjesto događaja uočili smo da je ono osigurano te smo pored policajaca PS Ilidža, dežurnog rukovodnog radnika PS Ilidža, zatekli i patrolu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je tužioca i mene upoznala da su prilikom obavljanja redovnih poslova zatekli žensku osobu koja je hodala s lijeve strane ceste i tražila pomoć, a kada su se zaustavili ista im je rekla da ih je udario automobil velikom brzinom te nije mogla dati bilo kakve podatke o vrsti i boji vozila kao ni smjeru kojim se kretalo. Uočili tragove krvi kao i krhotine stakla i jedan komadić boje, ali tragova kočenja, odnosno kretanja vozila, nije bilo, odnosno, nismo ih pronašli i jednostavno položaj tragova krvi i stakla nisu se uklapali u saobraćajnu nesreću", naveo je Škrijelj u ovoj izjavi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije