Inspekcija zabranila uvoz još jednog proizvoda u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Inspekcija zabranila uvoz još jednog proizvoda u BiH
Foto: FUIP / Zabranjen proizvod u BiH

Federalna sanitarna inspekcija na mjestu carinjenja (MC) Rajlovac - Sarajevo je 30. marta zabranila uvoz pošiljke proizvoda “Yohimbinum” - dodatka prehrani od kore afričkog zimzelenog stabla, porijeklom iz Poljske.

U postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom životnih namirnica i hrane, utvrđeno je da pošiljka nije snabdjevena ispravom proizvođača da na osnovu laboratorijskih ispitivanja proizvod odgovara propisima o zdravstvenoj ispravnosti, što je u suprotnosti s članom 8. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe („Službeni list RBiH“, broj: 2/92 i 13/94).

Shodno tome, uvoz kontrolisane pošiljke je zabranjen, te je naloženo njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć.

Otvara se ski sezona na olimpijskoj ljepotici: Noćno skijanje na Bjelašnici u subotu - besplatno

Otvara se ski sezona na olimpijskoj ljepotici: Noćno skijanje na Bjelašnici u subotu - besplatno

Podsjetimo, jučer su neki Kinder proizvodi povučeni iz prodaje u našoj zemlji.

"Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište, niti jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili niti jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu", navodi se u saopćenju.

O kojim proizvodima je riječ, pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije