Stigla obavijest iz Ferrera: Ovi Kinder proizvodi se povlače s tržišta BiH

0
Radiosarajevo.ba
Stigla obavijest iz Ferrera: Ovi Kinder proizvodi se povlače s tržišta BiH
Foto: Ferrero / Schoko-Bons se dobrovoljno povlači s tržišta

Odabrani Kinder proizvodi, proizvodeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz Ferrero kompanije.

Podsjetimo, nedavno je u nekoliko zemalja u Evropi otkriveno desetine slučajeva salmonele povezane s Kinder proizvodima.

Tim povodom, kompanija je, dobrovoljno, odlučila povući nekoliko proizvoda s tržišta te saopćila:

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

Obilježavanje 31. godišnjice stradanja u Ahmićima: Građani krenuli na Put istine i sjećanja

"Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Bosne i Hercegovine.

Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište, niti jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili niti jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu."

Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Bosni i Hercegovini proizvod Kinder Schoko-Bons sa sljedećim lot brojevima proizvedene u Belgiji:

Kinder Schoko-Bons koji se povlače s tržišta - undefined

Foto: Ferrero: Kinder Schoko-Bons koji se povlače s tržišta

"Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu zahvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje. Surađujemo s našim distributerom kako bismo osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne
budu u prodaji. Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate.

Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferrero Odjel za odnose s potrošačima koji će Vam rado pomoći na potrosacki-servis@ferrero.com. Sigurnost hrane shvaćamo vrlo ozbiljno i unaprijed se ispričavamo zbog nastale situacije", zaključuje se u poruci koja je medijima dostavljena iz ove kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije