Inspekcija u prijevozu: Građani nose maske, ali ne poštuju distancu

0
Radiosarajevo.ba
Inspekcija u prijevozu: Građani nose maske, ali ne poštuju distancu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Sarajevu su danas počele pojačane inspekcijske kontrole u vozilima javnog gradskog saobraćaja, koje se realiziraju u saradnji sa pripadnicima kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je saopćeno iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP), subjekti inspekcijskog nadzora su prijevoznici kao pravna lica, ali i putnici. 

Do sada je kontrolisano blizu hiljadu putnika i 18 vozila (autobusa, tramvaja, trolejbusa). Evidentirano je da su svi vozači i putnici u momentu nadzora nosili maske, ali se ne poštuje propisana fizička distanca od jedan metar jer je u vozilima veći broj putnika. 

Inspektori su, zbog hitnosti postupka, zapisnički naložili pojačane kontrole broja putnika revizorske službe, posebno na najfrekventnijim stajalištima i u vrijeme "špice" kada se očekuje veliki broj putnika. 

U GRAS-u su na zapisnik inspektora kazali da zbog aktuelnog stanja u tom preduzeću ne mogu obezbijediti veći broj vozila.

"I pored nedovoljne kapacitiranosti sanitarne inspekcije, koja je zadužena za nadzor nad provođenjem higijensko-epidemiloških mjera, opredjeljenje KUIP-a je i dalje prioritetno poduzimanje svih aktivnosti kojima se štiti zdravlje građana Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije