Inicijativa Nezavisnog bloka: Besplatan prevoz i užina za svakog školarca u BiH

2
Radiosarajevo.ba
Inicijativa Nezavisnog bloka: Besplatan prevoz i užina za svakog školarca u BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Početak školske godine u Sarajevu

Povodom početka nove školske godine Nezavisni blok je uputio čestitke svim učenicima, roditeljima i nastavnicima uz želju, kako ističu u saopćenju, da svaku narednu školsku godinu polaze u puno boljem i motivirajućem ambijentu.

"Pozivamo sve nivoe vlasti da učinimo sve i zajednički da za svakog školarca osiguramo uslove koji neće praviti bilo kakvu vrstu diskriminacije, posebno u segmentima prijevoza i ishrane za sve učenike", stoji u saopćenju.

Kako su istakli, smatraju kako je pandemija korona virusa dodatno otežala proces školovanja, te da je za sve roditelje neophodna podrška institucija sistema i da oko ove inicijative ne smije biti dilema i političkih prepucavanja.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Zbog toga podsjećamo da je Nezavisni blok i ranije naglašavao da općine, kantoni i entiteti imaju dovoljno prostora i da mogu i moraju odvojiti sredstva za finansiranje prijevoza i sendviča za svakog učenika.

Jednostavno, stvar je u političkoj volji i poštenom odnosu prema našoj djeci o kojoj moramo povesti puno više računa, a sa deklarativnog odnosa napokon moramo preći na djela u ovom segmentu", navodi se u saopćenju.

Dodali su, kako bi u vremenu kad nam veliki broj ljudi, posebno mladih napušta ili se sprema napustiti BiH, ova mjera pomogla da smanje i taj negativni trend, a ista je i dio Natalitetne politike koju je Nezavisni blok utvrdio još prije tri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije