Otvorila se škola za pačiće male: Roditelji dopratili djecu na školski čas

0
Radiosarajevo.ba
Otvorila se škola za pačiće male: Roditelji dopratili djecu na školski čas
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Početak školske godine u Sarajevu

Nova školska godina za sve đake u Bosni i Hercegovini počinje u septembru, a želja mnogih je da će dobra epidemiološka situacija potrajati kako bi djeca u ovakvim okolnostima i završila ovu godinu.

Stav većine roditelja, ali i struke je kako je veoma važna činjenica da se djeca vraćaju u školske klupe, u nadi da će to i potrajati s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa. Stoga, budimo i dalje odgovorni...

Inače, nastava je počela danas u Kantonu Sarajevo, Bosansko-podrinjskom kantonu te u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Istog dana se u školske klupe vraćaju i đaci u bh. entitetu RS, ali i u Brčko distriktu BiH.

Kako je ranije saopćeno iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, nova školska godina će u ostatku bh. entiteta Federacije Bosne i Hercegovine početi u ponedjeljak, 6. septembra 2021. godine kada nastava počinje u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu 10, Zapadnohercegovačkom kantonu, Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu.

Uukoliko za to bude potrebe, nadležna ministarstva obrazovanja naglasila su da će pratiti epidemiološku situaciju i predlagati drugačije oblike organizacije nastave

Stručnjaci i predstavnici obrazovnih institucija u našoj zemlji posebno naglašavaju činjenicu da im je jako važno to što će se osnovci vratiti u školske klupe.

Fotograf portala Radiosarajevo.ba obišao je danas osnovnu školu na Drveniji, a kako je to izgledalo danas u 8:30 sati, kada je i zazvonilo zvono za početak prvog časa, pogledajte u našoj galeriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije