Informacija za vozače: Zatvoren granični prijelaz između BiH i Hrvatske

0
AA
Informacija za vozače: Zatvoren granični prijelaz između BiH i Hrvatske
AA / Granični prijelaz Gradina

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad - Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila saobraćaju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

OHR se oglasio povodom razgovora sa koordinatoricom UN-a

OHR se oglasio povodom razgovora sa koordinatoricom UN-a

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever - Zenica jug, gdje se saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. MolE vozače da na ovim dionicama voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Hrvatska: Graničari zatekli neočekivanu robu kod bivšeg gradonačelnika

Hrvatska: Graničari zatekli neočekivanu robu kod bivšeg gradonačelnika

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići - Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf - Travnik (Komar), Žepče - Zenica (Golubinja), Bihać - Bosanski Petrovac (Ripač - Dubovsko) i Bosanski Šamac - Orašje (Grebnice - Bazik).

Na putu Rudo - granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije