BiH dobila novi granični prijelaz: U obnovu uloženo više od 4,6 miliona eura

0
Beta
BiH dobila novi granični prijelaz: U obnovu uloženo više od 4,6 miliona eura
Foto: Uprava carina Srbije / Granični prijelaz Kotroman

Granični prijelaz Кotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine otvoren je danas, poslije obnove u koju je uloženo više od 4,6 miliona eura.

Za radove koji su trajali tri godine je 2,1 milion eura obezbijeđeno iz pretpristupnih fondova EU, a nešto više od 2,5 miliona eura kroz nacionalno sufinansiranje preko Uprave carina za prvu fazu, i Republičke direkcije za imovinu za drugu fazu izgradnje.

Projekat je dio šire saradnje Srbije i EU u oblasti integrisanog upravljama granicama.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

U okviru novog graničnog prijelaza Кotroman nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe, saopštila je Uprava carine Srbija.

Kako je navedeno, preko graničnog prijelaza Кotroman vodi najkraći put do Boke Кotorske, pa se očekuje da će se mnogi putnici već tokom predstojeće sezone odlučiti da tuda krenu put mora, što će doprinijeti rasterećenju najfrekventnijeg prijelaza ka Crnogorskom primorju, graničnog prijelaza Gostun, čija rekonstrukcija je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije