Incident kod Mostara: Prijava zbog plakata uvredljivog sadržaja, u toku potraga za počiniteljem

2
Radiosarajevo.ba
Incident kod Mostara: Prijava zbog plakata uvredljivog sadržaja, u toku potraga za počiniteljem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U večeri s četvrtka, 22. augusta, na petak, 23. augusta, u selu Baćevići pokraj Mostara navodno je došlo do incidenta gdje je veća grupa muškaraca napala djecu koja su odljepljivali naljepnice uvredljivog sadržaja.

Predsjednik Koordinacije Srba Mostar, Dušan Golo, za Bljesak.info je, povodom napada na djecu u selu Baćevići pokraj Mostara, kazao kako je kriminalistička policija nakon prijave o napadu izašla na mjesto događaja te je već utvrdila ko su izvršitelji.

Portrparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) Ljudevit Marić za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da je policija dobila prijavu za uvredljiv sadržaj, ali ne i prijavu za nasilje.

Ugledni neuropsihijatar o prisilnoj hospitalizaciji: 'Imamo Zakon koji se ne provodi kako treba'

Ugledni neuropsihijatar o prisilnoj hospitalizaciji: 'Imamo Zakon koji se ne provodi kako treba'

“U petak ujutro, 23. augusta, jedna je osoba podnijela prijavu zbog transparenata i plakata uvredljivog sadržaja. Radi se kriminalistička obrada, ako se utvrdi da je bilo i nasilja, onda ćemo s tim izaći u javnost”, kazao je Ljudevit Marić za naš portal.

Dodao je da će policijski službenici PS Mostar-Jug obavili uviđaj i tragaju za počiniteljima te utvrditi da li je bilo ikakvih napada na djecu.

Nakon vijesti o napadu u ovom selu, svoju posjetu najavio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji će u Baćeviće doći u ponedjeljak, 26. augusta, u 10 sati.

"U subotu prvo idem u Bratunac zbog ranije preuzetih obaveza, a u ponedjeljak sam kod Mostara", dodao je Hurtić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije