Odluka / Imenovan direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH

17. 11. 2021. u 10:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH je na sjednici održanoj u utorak, 16. novembra u Sarajevu, imenovalo mr.sc. Sinišu Skočibušića, dr.med. za direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH na mandatni period od četiri godine.

Dr. Skočibušić je obnašao funkciju vršitelja dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH od 01. juna 2021. godine.

Nakon što je imenovan na mjesto direktora, dr. Skočibušić se zahvalio svim prisutnim na ukazanom povjerenju istaknuvši kako će se u budućnosti zalagati za jačanje kako Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, tako i cjelokupnog javnog zdravstva, koje se pokazalo kao jedan od glavnih aktera i nosilaca ove najveće krize koja je pogodila cijeli svijet.

Dr. Skočibušić je na sjednici Upravnog vijeća prezentirao plan rada i razvoja.

Plan rada i razvoja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH za period 2021-2025. pogledajte OVDJE.

Mr.sc. Siniša Skočibušić, dr.med. rođen je 1981. godine u Mostaru. Osnovnu školu, Gimnaziju i Medicinski fakultet završio je također u Mostaru, gdje je i magistrirao na poslijediplomskom studiju Medicinska skrb i javno zdravstvo. Specijalizirao je iz oblasti infektologije, subspecijalizirao intenzivnu medicinu, a postdiplomski doktorski studij iz oblasti Biomedicine završava na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Viši je asistent na Katedri za infektologiju Medicinskog fakulteta u Mostaru.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA