Zavod za javno zdravstvo KS saopćio ohrabrujuće COVID podatke za Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Zavod za javno zdravstvo KS saopćio ohrabrujuće COVID podatke za Sarajevo
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Dom zdravlja Vrazova

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, testirana su 423 naša sugrađana, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 10 osoba. Nije bilo smrtnih ishoda od posljedica ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 23, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 12. Nema pacijenata na respiratoru, niti onih koji koriste kiseoničku potporu disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 101 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 720 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.658 osoba zaraženih koronavirusom i 51.272 izliječenih pacijenata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je četiri, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi sedam.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 49 pacijenata, a jedan pacijent je transportovan u Opću bolnicu. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeta su 54 brisa, a ukupno su na drive-in punktu i u Covid-ambulantama uzeta 242 brisa za PCR testiranje. Covid-pozivni centar je zabilježio 164 poziva, a obavljen je i 131 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije