Imamović o prijavi Hadžihafizbegovića: Neka prvo odgovaraju akteri afere "Asim"

3
Radiosarajevo.ba
Imamović o prijavi Hadžihafizbegovića: Neka prvo odgovaraju akteri afere "Asim"
alchetron.com / Ahmed Imamović

Nagrađivani bosanskohercegovački reditelj Ahmed Imamović u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je krivičnu prijavu koju je protiv njega podnio poznati glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

Podsjetimo, Hadžihafizbegović je kazao da će Imamović "svoje laži i klevete građanin Imamović morat će dokazati na sudu".

"Povodom iznesenih laži koje u medije plasira građanin Ahmed Imamović, obavještavam javnost da sam protiv njega podnio krivičnu prijavu putem svog advokata. Neistine koje iznosi u javnost nemaju nikakve veze sa mojim članstvom u upravnom odboru Fondacije za kinematografiju jer ja nemam nikakvu političku funkciju, osim što sam član jednog od organa stranke SDA", naveo je Hadžihafizbegović.

Tragom ovog saopćenja za javnost kontaktirali smo i Ahmeda Imamovića.

"Svako treba da se obraća nadležnim institucijama, sudskim i policijskim, ali se nadam da će se stvari na sudovima rješavati po redu, tako da ćemo prvo imati prozvane aktere i vinovnike afere Asim, a onda neka dođem i ja na red", rekao je Imamović za Radiosarajevo.ba.

Osim zahtjeva za smjenu Hadžihafizbegovića iz UO Fondacije za kinematografiju Imamović je najavio i prijave za Kamerni teatar 55.

"To će sve ići krivično, naravno", poručio je Imamović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije