IGK poručio Dodiku: Ako ne poštuješ državu - vrati državni novac

1
Radiosarajevo.ba
IGK poručio Dodiku: Ako ne poštuješ državu - vrati državni novac
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala - grčkog ambasadora s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bez državne zastave BiH.

"Ako ne poštuješ svoju državu Milirade Dodiku napusti Predsjedništvo BiH i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine treba proglasiti personom non grata, a na konsultacije povući bosanskohercegovačke ambasadore iz zemalja koje ne poštuju državne simbole Bosne i Hercegovine.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Na bahato neprijatelsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način.

Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i gražana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odma početi izvršavati bosanskohercegovačka koalicija u matici i dijaspori, ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije