Iz Instituta za istraživanje genocida Kanade uputili oštru poruku Miloradu Dodiku

7
Radiosarajevo.ba
Iz Instituta za istraživanje genocida Kanade uputili oštru poruku Miloradu Dodiku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Institut za istraživanje genocida Kanada se oglasio povodom Dodikovog pokretanja marketinške kampanje za "mirno razdruživanje".

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao.

Bosna i Hercegovina ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike i casne historije. Bosna i Hercegovina je primarno država svih onih koji je doživljavaju kao svoju jedinu domovinu.

Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom i Hercegovinom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zasluzuješ ti veliku i časnu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet.

A ti taj identitet ne priznaješ, mrziš, ponižavaš, identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine.

Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne i Hercegovine opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošću.

Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskom državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogađati i trgovati.

To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu", navodi se u saopćenju Instituta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije