Iftar u KPZ Zenica: Prisustvovali brojni gosti, među njima i Ramo Isak

9
Radiosarajevo.ba
Iftar u KPZ Zenica: Prisustvovali brojni gosti, među njima i Ramo Isak
Foto: KPZ ZT / Iftar u KPZ Zenica

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) zatvorenog tipa u Zenici večeras je upriličen tradicionalni iftar, kojem su prisustvovale brojne zvanice i gosti.

Među prisutnim gostima bili su muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ u Zenici Sumedin ef. Kobilica, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, direktor KPZ Bihać Adem Demirović, zastupnik u Parlamentu FBiH Arnel Isak, zastupnik u Skupštini ZDK Harun Čolić, vijećnici u Gradskom vijeću Zenica…

Prema riječima Rusmira Isaka, direktora KPZ Zenica, večerašnji iftar tradicija je koja se u zeničkom zatvoru njeguje dugi niz godina.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

"Bila je to prilika da se u mubarek mjesecu ramazanu okupimo i tradicionalno iftarimo u restoranu naše ustanove. Ramazan je mjesec prijateljstva, ljubavi, pomoći i milosti, tako da smo i ove godine okupili prijatelje našeg zavoda", kazao je direktor Isak.

Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević poručio je kako petu godinu zaredom dolazi na iftar u KPZ Zenica, koji mu predstavlja posebno važan iftar u mjesecu posta.

Policija na ulicama: U Bosni i Hercegovini pojačane mjere opreza

Policija na ulicama: U Bosni i Hercegovini pojačane mjere opreza

"Peta godina kako sam muftija i gotovo svake godine se organizira iftar ovdje. Upravo ovom iftaru se posebno obradujem kako zbog sjajne atmosfere tako i zbog osoblja koje radi u kuhinji jer je hrana zaista odlična. Ramazan je mjesec u kojem su Bošnjaci najbliži jedni drugima. Iako smo svi rasuti, Ramazan nas okuplja i integriše. Ko bi okupio ovoliki broj ljudi na večeri da nam nije ramazana, a iftar nije obična večera. Važno je da svi mi uz Ramazan pokazujemo i sebi i drugima da možemo biti bolji. Obradujte se svakom dobru kojeg neki čovjek učini", rekao je, između ostalog, muftija ef. Dizdarević.

Na kraju, direktor Isak se zahvalio svim prisutnim gostima koji su izdvojili vrijeme i bili dio očuvanja tradicije u mjesecu posta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije