Ifet Feraget: Nisam vrijeđao tužioca Miškovića

Fena
Ifet Feraget: Nisam vrijeđao tužioca Miškovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

Radi objektivnog informiranja javnosti molim da objavite moj demanti netačnih navoda u saopćenju Tužilaštva FBiH koje ste objavili jer je tačno da sam tužiocu Miškoviću rekao "ovo je sramota tužioče" i njemu nisam upućivao bilo kakve uvrede ili psovke, navodi se u reagiranju advokata Ifeta Ferageta. 

"Kao advokat smatram da je sramota da federalni tužilac sa 40 godina iskustva pokušava potpuno netačnom interpretacijom dokaza dezavuirati Vrhovni sud, a pri tome još grubo vrijeđa i osjećaje prisutnog oca i sestre ubijenog Dženana Memića svojim potpuno proizvoljnim i na dokazima neutemeljanim zaključcima.

Ovakvo ponašanje je suprotno obavezi tužioca da procjenu činjenica vrši barem kao prosječno inteligentan čovjek a da ne govorim da je stvarna obaveza tužioca da promovira visoke standarde tužilačkog ponašanja radi jačanja povjerenja javnosti u prvosuđe", pojašnjava Feraget. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije