Ibrahimu Hadžibajriću bit će isplaćen 'bijeli hljeb': Primat će platu - u zatvoru

6
L. Memčić
Ibrahimu Hadžibajriću bit će isplaćen 'bijeli hljeb': Primat će platu - u zatvoru
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje Ibrahima Hadžibajrića

Bivši načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, koji je trenutno u KPZ Zenica, podnio je zahtjev za isplatu 'bijelog hljeba', potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić kazao je u razgovoru za naš portal da će Hadžibajrićev zahtjev vjerovatno biti uvažen jer za to postoji zakonski osnov.

"Zahtjev je jučer stigao na protokol Općine Stari Grad, a podnio ga je njegov advokat koji za to ima punomoć. Postoji zakonski osnov jer mu je mandat istekao opozivom, tako da će mu najvjerovatnije biti isplaćen 'bijeli hljeb'. Iskoristili su to pravo", kazao je Škaljić.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Predsjednici, premijeri, ministri, njihovi zamjenici i savjetnici te zastupnici i rukovodioci nekih državnih institucija mogu primati plaću i nakon okončanja mandata. Državni i federalni funkcioneri mogu uživati pravo na 'bijeli hljeb' godinu dana nakon isteka mandata.

Podsjetimo, u sklopu akcije kodnog naziva "Start" (u kojoj su učestvovali i FBI i Europol), pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su bivšeg načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i njegovog sina Seida Hadžibajrića, Elmedina Karišika i sekretaricu Opštine Almu Destanović.

Iz sefa Općine Stari Grad ukradeno 100.000 KM?

Iz sefa Općine Stari Grad ukradeno 100.000 KM?

Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije