Iako su Oružane snage spremne pomoći: Bez odluke Predsjedništva smo nemoćni

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

U skladu sa clanom 45 Zakona o odbrani nije potrebno odobrenje Predsjednistva za svako pojedinacno angazovanje vec po misijskom konceptu. Znaci da u skladu sa odlukom i planom borbe protiv pozara Ministar odbrane moze angazovati sve resurse koji su u OS BiH odredjeni za borbu protiv pozara. Predsjednistvo samo odobrava Misiju borbe protiv pozara i ukupan broj trupa i sredstava za tu misiju. Rasporedjivanje svakog od tih resursa pojedinacno je stvar Ministra i komandanata na terenu.

Guest

Guest Sta sad treba da zbog jednog koji tjera inat svake vrste da ljudi gube zivote i imovinu i sve resurse za biljni zivot. Stisnite pesnicu i ljudima ugrozenim pomozite pa na sud ako treba. Vidjecete ko ce dobiti po zakonu.

Suzy

Treba odobriti upotrebu helikoptera u svrhu gašenja požara, pa neka je protiv zakona jer je riječ o vanrednoj situaciji koja predstavlja opštu opasnost za ljude, imovinu, prirodu! Ko to na svijetu može osporiti, niko!

smradovi

smradovi lažljivi znaju da nije potreban dodik za gašenje požara ali pokušavaju ovu nesreću iskoristit protiv dodika.

/ Najnovije