Pandemija / I Slovenci se pripremaju za zatvaranje granica

21. 12. 2020. u 11:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Slovenačke zdravstvene vlasti prate situaciju i predložit će odgovarajuće nove mjere, uključujući zatvaranje granica, nakon što je u Velikoj Britaniji potvrđen novi, vrlo viralni soj koronavirusa. 

Vlada će odlučivati o novim mjerama na prijedlog svoje medicinske radne grupe, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije, a premijer Janez Janša napisao je sinoć na Twitteru da je Slovenija "pripremila mjere za zatvaranje granica, jer postoji šansa da je mutirani virus prisutan i u nekim drugim zemljama EU", prenosi STA.

Agencija navodi da je prema više medijskih izvještaja, u Italiji potvrđen najmanje jedan slučaj mutiranog soja, kod čovjeka koji je nedavno stigao iz Velike Britanije i koji je sada u karantinu.

Slovenija trenutno nema vazdušnu liniju s Velikom Britanijom, a prema postojećim pravilima karantina, dolasci iz Velike Britanije zahtijevaju negativan kovid-19 test ili osobe moraju u karantin na deset dana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA