I SDP se povlači iz pregovora o Izbornom zakonu: Teško će se doći do dogovora

2
S.G.
I SDP se povlači iz pregovora o Izbornom zakonu: Teško će se doći do dogovora
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Današnji press u Sarajevu

Nakon što su se jučer brojne stranke odlučile povući iz pregovora o Izbornom zakonu, tim putem je danas krenuo i SDP.

Naime, danas je u prostorijama SDP-a u Sarajevu održana press konferencija ove stranke.

Prisutnima se obratio predsjednik, Nermin Nikšić, a povod pressa bio je prvenstveno Izborni zakon, kao i skorašnje odluke koje je donijela NSRS.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Prvi čovjek ove stranke poručio je kako se SDP zamrzava svoje učešće u pregovorima o Izbrnom zakonu, ali je podcrtao kako će se predstavnici ove stranke uključiti u odblokadu državnih institucija, kada to bude bilo potrebno.

"Mi jedan značajan period ukazujemo na stvari koje se upravo dešavaju. Oko Izbornog zakona ćemo se jako teško dogovoriti, to je jasno. 

Već neki predstavnici međunarodne zajednice su digli ruke iz ovih pregovora, dajući nama prostora za dogovor kojeg očigledno nema. Što se tiče posljednih odluka NSRS one su plod jedne vrste pritiska. Važno je napomenuti kako su doneseni određeni zaključci, a ne zakoni, ali to svejedno predstavlja udar na suverenitit BiH i podrivanje institucija ove zemlje. Da se ne lažemo, to su prvi koraci nečega što se zove secesionizam.

U najmanju ruku neozbiljno je zabiti glavu u pijesak praveći se da se ništa nije desilo. Zbog toga smatramo da ne postoje uslovi za nastavk razgovora o izbornom zakonu. Predstavnici SDP-a će učestvovsti u svim aktivnostima na nivou Parlamenta koje će imati za temu ukidanje neustavnih odluka i tu ćemo dati svoj doprinos", rekao je Nikšić između ostalog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije