I SDA se oglasila nakon pucnjave u Sarajevu: Evo šta kažu Sebija Izetbegović i Haris Zahiragić

26
Radiosarajevo.ba
I SDA se oglasila nakon pucnjave u Sarajevu: Evo šta kažu Sebija Izetbegović i Haris Zahiragić
Foto: Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović i Haris Zahiragić

U Sarajevu se se večeras, 17. marta, dogodila dva ozbiljna incidenta. Prvo je na Kovačićima više nepoznatih osoba napalo ženu, a potom je došlo i do pucnjave u kojoj je ranjen maloljetnik.

Nisu ovo prvi ozbiljniji incidenti koji su se u gradu desili u kratkom periodu - pobrojao ih je večeras delegat u federalnom domu naroda i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara (NiP) - a nedugo potom svoj je komentar dao i Albin Zuhrić, delegat (DF) u Federalnom parlamentu.

Istovremeno su stigle i prve poruke od SDA zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

"Tražili smo više puta hitnu tematsku sjednicu o stanju sigurnosti u KS. Predsjedavajući [Elvedin] Okerić odbio da stavi na glasanje zastupnicima u Skupštini KS. U Sarajevu sve gora sigurnosna situacija. Građani KS ne zaslužuju da žive u strahu. Realno, nije fer", poručila je Sebija Izetbegović.

Sličnu poruku, ali u nešto oštrijem tonu uputio je i Haris Zahiragić:

"Vijesti iz Glavnog grada u posljednja 24h? Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je zadovoljavajuća? Elvedin Okerić i dalje smatra da ne treba hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo? Reforme Policije u Kantonu Sarajevo koje je su proveli i koje i dalje provode 'reformatori' i 'eksperti' iz NiP-a polučuju svoje rezultate!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije