Deseti dan: Nastavlja se potraga za tijelom mladića uz pojačani tim

J. Ć.
Deseti dan: Nastavlja se potraga za tijelom mladića uz pojačani tim
Timovi pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i deseti dan nastavljaju potragu za Amarom Kozlićem, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je automobil s tri mladića sletio s magistralnog puta Vitez - Lašva.

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a ZDK-a su prethodnih dana po nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušavali pronaći tijelo mladića, ali nisu imali uspjeha, te potragu nastavljaju i danas.

"Danas se uz pojačani tim Specijalne jedinice iz Travnika, potraga nastavlja. Oni će krenuti od mjesta gdje je izvučeno vozilo stradalnika, te krenuti nizvodno, dok će timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a krenuti nizvodno od kanala rijeke Bosne", rekao je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica.

Posljednjih dana su ronioci na temperaturi vode od 4,5 stepeni celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom "kanjonskom dijelu vodotoka", i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj.

Podsjećamo, 8. februara je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije