I danas nas čeka pravo zimsko vrijeme: Evo kad prestaju padavine i u kojem dijelu BiH stiže promjena

0
Radiosarajevo.ba
I danas nas čeka pravo zimsko vrijeme: Evo kad prestaju padavine i u kojem dijelu BiH stiže promjena
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / snijeg

Jutros je u Bosni oblačno. U većem dijelu Hercegovine je vedro, više oblačnosti ima na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -1; Bihać, Bugojno, Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica i Tuzla 1; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica 2; Bijeljina, Doboj i Livno 3; Zvornik 4; Stolac 5; Trebinje 6; Mostar i Neum 8°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno. Rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti će biti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 9 do 12°C.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

U Sarajevu oblačno. Može padati slab snijeg ili susnježica. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Bosni a kiša u Hercegovini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti malo ugodniji. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura.

Objavljena je vremena prognoza do nedjelje:

U petak 8. 12. 2023., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Tokom dana porast naoblake istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 6, na jugu do 10 °C.

Objavljena prognoza do 18. decembra: Najavljen snijeg i veliko zahlađenje

Objavljena prognoza do 18. decembra: Najavljen snijeg i veliko zahlađenje

U subotu 9. 12. 2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovni prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 °C. 

U nedjelju 10. 12. 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu od 4, a dnevna 2 do 6, na jugu do 9 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije